понеділок, 14 жовтня 2013 р.


14-20 жовтня  
Європейський тиждень місцевої демократії у 2013 році присвячено 
«активній громадянській позиції»



В центрі цьогорічного Європейського тижня місцевої демократії (ЄТМД), який пройде з 
14 до 20 жовтня, буде мотивація громадян до участі процесах прийняття рішень на місцевому рівні. За рішенням Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи провідною темою ЄТМД 2013 року визначено: «Активна громадянська позиція: голосування, залучення, участь»

Недостатність довіри до владних інституцій та політиків, політична апатія – поширені явища на рівні місцевого та регіонального самоврядування.   Європейський тиждень місцевої демократії - загальноєвропейська ініціатива Ради Європи, що координується КМРВЄ, спрямована на розвиток діалогу між місцевими обраними представниками  та громадянами, який сприятиме подоланню дефіциту демократії. Провідна тема, обрана для тижня 2013 року, передбачає кроки до поліпшення підзвітності депутатів на місцевому та регіональному рівнях. Ключовим елементом демократії на місцевому рівні є тісна взаємодія між громадянами та місцевими обраними представниками. Провідна тема ЄТМД 2013 року співзвучна з «Європейським роком громадян», який оголосив Євросоюз. Ці заходи доповнюватимуть один одного.
  •  Україна разом із 46 державами-членами Ради Європи щороку бере участь у проведенні Європейського тижня місцевої демократії (ЄТМД) – спільної ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету з питань місцевої та регіональної демократії.Щорічне проведення в Україні ЄТМД встановлено Указом Президента України №922/2007 від 27.09.2007 року. У рамках ЄТМД в українських містах проводяться круглі столи, лекції, семінари, «дні відкритих дверей» у місцевих радах, єдині дні інформування населення, зустрічі міських голів, їх заступників та секретарів рад з молоддю, засідання молодіжних та громадських рад, громадські слухання, тематичні виставки, творчі конкурси серед дітей та молоді, вікторини, цикли радіопрограм, інші просвітницькі заходи про місцеву демократію та права людини.
Європейським муніципалітетам пропонується розробити на основі провідної теми поточного року цільові програми і заходи, відповідно до їх власних пріоритетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар